Bismil Belediye Eşbaşkanları Orhan AYAZ- Gülşen ÖZER

Gülşen ÖZER

Bismil Belediyesi Eş Başkanı

1969 yılında Diyarbakır’da bir ailenin 2. Çocuğu olarak dünyaya geldim. İlkokul, Ortaokul ve Liseyi Diyarbakır’da okudum.  İçinde yaşadığım ailenin siyasetçi bir aile olduğu için çocuk yaşlarında siyasetle iç içe büyümeme neden oldu.  Bu doğrultuda 90’lı yıllardan itibaren aktif olarak yerel ve ulusal siyasetin içinde yer aldım. Kadın çalışmaları ile başlayan çalışmalarım Diyarbakır ve farklı illerde yaşam evi, Kadın Dayanışma dernekleri çalışmaları ile devam ettim. 2013-2015 yıllarında Halkların Demokrat Partisi Diyarbakır İl Başkanlığında çeşitli kademelerde görev aldım. Daha sonra 2015-2017 yıllarında ise ikinci dönem HDP Diyarbakır İl Eş Başkanlığı görevini üstlendim. Halen Parti Meclisi ve kadın meclis çalışmalarım devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesiyim.

Orhan AYAZ

Bismil Belediyesi Eş Başkanı

1979 yılında Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Meydan köyünde dünyaya geldim. İlkokul, Ortaokul ve Liseyi Diyarbakır merkezde okudum. Halen Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü okumaktayım.  Çiftçi, İş İnsanı ve Siyasetçi kimliğimle çeşitli toplumsal faaliyetlerinde yer aldım.  2015 – 2018 yılları arasında HDP Diyarbakır İl Başkan yardımcılığı görevini yürüttüm. 2018 yılından itibaren Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nde yer almaktayım evli ve 4 çocuk babasıyım.